perjantai 29. tammikuuta 2010

Maasaikylä, K.I.C.C ja Kawangware

Kotimaahan paluun aika lähestyy. Kone kohti Amsterdamia ja sieltä edelleen kohti Helsinkiä lähtee tänä iltana klo 11:00 aikoihin. Pakkaaminen on aloitettu ja laukut täyttyvät vauhdilla. Toivottavasti saamme kaiken tavaran mahtumaan määriteltyihin kiloihin.

Viime viikonloppuna saimme ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua maasaikylään josta kummityttömme Rebecca on kotoisin. Kylä sijaitsee aivan Tansanian rajalla ja Narokin jälkeen loppumatka, eli n. 150 km on erittäin huonokuntoista tietä. Sade oli rikkonut teitä ja jouduimmekin etsiskelemään kiertoreittejä ohittaaksemme pahimmat paikat. Paluumatkalla jäimme myös jumiin auton tiputtua syvään uraan, mutta onneksi paikalle saapui avuliaita ihmisiä ja matkamme pääsi jatkumaan pienen viivästyksen jälkeen.

Käynti kylässä oli todella hieno kokemus ja saimme jälleen nähdä miten paljon voimme auttaa pienellä taloudellisella panostuksella. Muutokset eivät kosketa pelkästään avustuksen kohteena olevaa yksittäistä ihmistä, vaan niillä voi olla vaikutuksia kokonaisiin kyläyhteisöihin. Olemme todella kiitollisia että saimme toteuttaa kyseisen vierailun.

Rebecan kotitalo

 Lapsia tervehtimässä

Jumissa vaikka ei siltä näytäkään

Kävimme myös Nairobin kolmanneksi korkeimman (105 m) rakennuksen K.I.C.C:n eli Kenyatta International Conference Centerin katolla. Kyseinen rakennus on Kenian korkein rakennus, johon on mahdollista päästä katolle maisemia ihastelemaan. Sieltä avautuikin hienot näköalat yli kaupungin.

K.I.C.C

Huipulla

Näkymää keskustaan

Ja toiseen suuntaan

Ystävämme Maisha Poasta järjestivät meille kotikäynnit Kawangwaren slummeihin. Pääsimme näkemään miten ghetoissa asutaan. Mikkis tutustui myös Kawangware-markettiin ja kävi alueilla jossa katupojat asustelevat.

Kawangwaren marketeista löytyy mitä vain

John

Katupoikien takapiha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti