maanantai 4. tammikuuta 2010

Liikennerikkomus

Tänään se sitten tapahtui. Olemme kuulleet kuinka poliisit pysäyttävät autoilijoita joko syystä tai syyttä ja yrittävät saada näiltä rahaa tai sitten he vievät syyllisen poliisiasemalle ja sen jälkeen oikeuteen. Eli liikennerikkomuksesta täällä pitäisi aina joutua oikeuteen jossa asia käsitellään ja määrätään maksettava sakko. Poliisin voi yleensä myös lahjoa ja maksaa hänelle suoraan jotain, jolloin välttyy pitkältä oikeudenkäynniltä.

Olimme tulossa kaupasta kotiin ja ruuhkan takia ajoimme normaalista poikkeavaa reittiä. Eri suuntiin menevien kaistojen välillä on tietyin välimatkoin liittymiä joissa voi tehdä u-käännöksen ja liittymät ovat tietenkin aina yksisuuntaisia. Ajoimme tällaisesta huonosti merkitystä liittymästä vahingossa väärään suuntaan ja kuinka ollakaan kaksi poliisia pomppasi saman tien jostain puskasta eteemme ja ohjasi meidät tien viereen. Toinen poliiseista kyseli ensin tiesimmekö syytä pysäyttämiseen ja tiedämmehän että nyt lähdetään poliisiasemalle ja huomenna olisi tultava oikeuteen. Mikkis myönsi syyllisyyden, mutta kertoi että liittymässä ei ollut kääntymiskieltoa. Poliisi pyysi kuitenkin päästä kyytiin ja halusi että lähdetään poliisiasemalle. Poliisin istuessa auton takapenkillä alkoi armon aneleminen. Mikkis kertoi kuinka hyvin noudatamme liikennesääntöjä ja että tämä oli ensimmäinen kerta kun tällaista tapahtui. Suomessa on tiukat liikennesäännöt ja me suomalaiset olemme hyvin lainkuuliaisia. Takakontissa on jäätelöä joka sulaa jos emme saa sitä pian pakkaseen, jne...

Poliisi ehdotti jossain vaiheessa että voisimme maksaa hänelle jotain ja välttyisimme sillä oikeudenkäynniltä. Mikkis vastasi kuitenkin sen olevan väärin ja jos poliisi ei hyväksy anteeksipyyntöämme niin sitten lähdemme poliisiasemalle ja oikeuteen. Pitkän keskustelun jälkeen poliisi ilmeisesti kyllästyi ja sanoi että voisimme mennä ja jättää hänet kyydistä.

Tällä kertaa selvisimme huomautuksella ja pidämme varmasti poliisille antamamme lupauksen, eli jatkossa olemme tarkempia kyseisissä liittymissä.


1 kommentti:

  1. No nyt pääsin lukemaan viimein nämä joulusta saakka kertyneet blogimerkinnät. Vauva tuolla rauhassa nukkuu, toistaiseksi. Menen tästä itsekin nukkumaan piakkoin. Siunausta sinne ja varovaisuutta likkenteeseen! :) Terkuin Ansku

    VastaaPoista